خوراکی های خوشمزه ای که در آینده نزدیک دیگر وجود نخواهند داشت
به گزارش سفر به تایلند، وبسایت روزیاتو - گلریز برهمند: تغییرات آب و هوایی کره زمین ما انسان ها را مجبور می نماید زندگی خود را با شرایط جدیدی وفق دهیم. بالا رفتن دمای زمین و تغییرات شدید آب و هوایی، باعث نگرانی کشاورزان و محققان درباره آینده بسیاری از مواد غذایی پرکاربرد و پرطرفدار شده است. طبق برآورد ها، اگر شرایط آب و هوایی زمین به همین ترتیب پیش برود، دیگر قادر به خرید بسیاری از این مواد غذایی نخواهیم بود، چون یا بسیار کمیاب و یا بسیار گران قیمت خواهند شد، بنابراین در آینده خبری از بسیاری از خوراکی های لذیذ و خوشمزه ای که هنوز از آن ها بهره مندیم، نخواهد بود. در ادامه به 10 ماده غذایی ای می پردازیم که به دلیل تغییرات آب و هوایی در خطر انقراض هستند.
1- کاکائو
گرچه دمای بالا روی درخت های کاکائو تأثیری ندارد، اما این درختان به باران زیاد و رطوبت فراوان در هوا احتیاج دارند. این در حالی است که طبق تحقیقات، با تغییرات آب و هوایی دیگر خبری از چنین شرایطی نخواهد بود. این وضعیت می تواند تأثیر منفی ای روی فراوری کاکائو داشته باشد و در نتیجه، فراوری پودر، ترافل یا شکلات کاکائو را سالانه یک میلیون تن کاهش دهد.
2- چای
بعد از یک روز سخت و طولانی کاری، واقعاً چه چیزی آرامش بخش تر از یک لیوان چای داغ و خوش عطر؟ با این حال، به نظر می رسد که در آینده نزدیک باید به دنبال روش های دیگری برای آرام کردن خودمان باشیم. به گفته کارشناسان، اگر هیچ اقدام پیشگیرانه ای صورت نگیرد، فراوری چای هم تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی قرار خواهد گرفت. افزایش آسیب پذیری گیاه چای در برابر حشرات یا کاهش کیفیت برگ های چای، تنها دو مورد از مسائل فراوانی هستند که در آینده گریبانگیر صنعت چای خواهند شد.
3- عسل
عوامل مختلفی زنبور های عسل و آینده این حشرات بسیار مفید را در معرض خطر قرار داده است. یکی از این عوامل، گرمایش زمین است.
تحقیقات نشان می دهد با افزایش کربن دی اکسید موجود در هوا، از میزان پروتئین موجود در گرده ها کم می گردد. گرده ها منبع غذایی اصلی زنبور ها به شمار می روند. این مسأله، در بدترین حالت، می تواند منجر به کاهش شدید و ناگهانی جمعیت زنبور های عسل بر اثر نداشتن تغذیه کافی گردد.
4- برنج
دانه های برنج را هم خطر کاهشی 20 تا 40 درصدی تهدید می نماید. اما این تنها مشکل جدی ای نیست که در آینده با آن رو به رو خواهیم شد. به گفته دانشمندان، افزایش غلظت کربن دی اکسید در اتمسفر کره زمین منجر به فراوری برنج هایی خواهد شد که به اندازه قبل دارای مواد مغذی نبوده و درنتیجه مفید و مقوی نیستند. این بدان معنی است که کسانی که رژیم غذایی آن ها وابسته به این ماده غذایی است و برنج عنصری کلیدی در فرهنگ غذایی آن ها به شمار می گردد، باید به دنبال راه هایی برای جلوگیری از بروز مسائلی باشند که در چنین شرایطی سلامت آن ها را تهدید خواهد نمود.
5- میوه های باغی
سیب، گیلاس و هلو، نماد فصل تابستان هستند. با این حال، ما احتمالاً در آینده مجبور می شویم برخی سبزیجات مقاوم در برابر گرمایش زمین را جایگزین این میوه های خوش طعم کنیم.
برای مثال، طبق تحقیقات دانشمندان، درد آینده هوای زمستان ها آنقدر معتدل خواهد شد که دیگر برای فراوری سیب مناسب نخواهد بود. از طرفی دیگر، گرمای شدید هوا و صدمات ناشی از نور افتاب می تواند خارج از تحمل میوه های باغی در فصل رشد آن ها باشد. در نتیجه، باید انتظار کاهش در کیفیت و کمیت میوه ها را داشته باشیم.
6- قهوه
گرمایش زمین صنعت فراوری قهوه را هم به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد. آنالیز ها از وجود ریسک کاهش پنجاه درصدی نواحی مناسب برای فراوری قهوه در سراسر جهان تا سال 2050 حکایت دارد. این شرایط باعث بروز مسائلی مانند افزایش قیمت، افت طعم و رایحه و کاهش فراوری قهوه خواهد شد.
7- گندم
از قرار معلوم تأثیرات آب و هوایی از همین حالا تأثیرات منفی خود را بر روی دانه های ارزشمند گندم گذاشته است. این بدان معنی است که ممکن است یک روزی خوردن نان، شیرینی و بسیاری از مواد غذایی دیگر برای فرزندان ما یا حتی خودمان یک آرزوی دست نیافتنی گردد. تحقیقات از ریسک از دست دادن یک چهارم از فراوریات جهانی گندم حکایت دارد، چرا که به ازای هر یک درجه ای که دمای کره زمین بالا می رود، حدود 6 درصد از فراوریات گندم کاهش می یابد.
8- بادام زمینی
گیاه بادام زمینی برای رشد، 5 ماه مداوم به هوای گرم و حدود 500 تا 1000 میلیمتر باران احتیاج دارد. به همین دلیل، بادام زمینی هم یکی از مواد غذایی ای است که با تغییرات آب و هوایی کره زمین، باید برای همواره با آن وداع کنیم.
منبع: برترین ها