عاشق سـالاد هستید؟ شاید مریض باشید!
به گزارش سفر به تایلند، خبرنگاران:بعضی مواقع علاقه به بعضی مواد غذایی زودگذر و موقتی هستند اما در صورتی که این وضعیت حالت مزمن و طولانی مدت به خود بگیرد، باید حتما نسبت به آن توجه ویژه داشته باشید. به این داستان توجه کنید: یک زن 59ساله انگلیسی اشاره نمود که ناگهان علاقه عجیبی به مصرف سالاد پیدا کرد و با همین نشانه متوجه ابتلای خود به سرطان سینه شد. السی کمپل که مادر 2 فرزند هم بود آنقدر به مصرف سالاد علاقه مند شده بود که هر روز 4 کلم کامل را در وعده های غذایی خود تمام می کرد. او بعد از مشورت با پزشک متوجه شد برگ کلم حاوی یک ماده شیمیایی به نام سولفورافین است که می تواند به سلول های سرطانی حمله کند. بدن السی برای مبارزه با سلول های سرطان سینه احتیاج بیشتری به این ماده پیدا نموده بود و به همین دلیل السی ناگهان علاقه مند به مصرف کاهو شد.
در ادامه ما هم سعی می کنیم برخی از نشانه های عجیب ابتلا به بیماری ها را که در علاقه ما به خوردن برخی غذاها ظاهر می شوند به شما معرفی کنیم.
اگر عاشق چیپس هستید
- بیماری های احتمالی: تیروئید یا مشکل در غدد فوق کلیوی
علاقه به غذاهای شور هم می تواند یکی از نشانه های کمبود ید در بدن باشد که در این حالت تیروئید شما کم کار است. کم کاری تیروئید با علائمی از جمله احساس بی حالی و خستگی، یبوست، اضافه وزن و افسردگی خود را نشان می دهد در حالی که پرکاری تیروئید با علائمی مانند کاهش وزن، احساس ناامیدی و داشتن عادت ماهانه نامنظم همراه است.
اگر عاشق یخ هستید
- بیماری احتمالی: کم خونی
مهم ترین علامت کم خونی نداشتن انرژی است. به گفته دانشمندان موسسه مایو کلینیک در ایالات متحده، افرادی که علاقه زیادی به خوردن یخ دارند، به طور ناخودآگاه کوشش می نمایند درد و تورم موجود در زبان خود را با سرمای یخ کاهش دهند. تحقیقات بیشتر هم نشان می دهد یخ در دهان افراد کم خون مزه و طعم خوشایندی دارد که هنوز علت این موضوع معین نشده است.
اگر عاشق نوشابه هستید
- بیماری احتمالی: کمبود کلسیم
متأسفانه این بار مصرف نوشابه نه تنها کمبود کلسیم را رفع نمی نماید بلکه به شدت هم برای سلامت استخوان های بدن مضر است. بهتر است درصورت ابتلا به کمبود کلسیم، این احتیاج حیاتی بدن را با خوردن سبزی های تیره رنگ و محصولات لبنی کم چرب جبران کنید.
اگر عاشق ادویه کاری هستید
- بیماری های احتمالی: پارکینسون، کمبود روی در بدن
زمانی که مقدار زینک در بدن کاهش پیدا می نماید، تعداد غده های چشایی موجود در زبان هم کمتر شده و از حساسیت آنها کاسته می گردد، بنابراین اگر شما علاقه دارید مقدار زیادی از ادویه های طعم دهنده مانند کاری را به غذای خود اضافه کنید، احتمالا میزان زینک در بدنتان به اندازه کافی نیست و غدد چشایی شما هم به خوبی طعم غذا را احساس نمی نماید.
ضعیف بودن غدد چشایی و کم بودن تعداد آنها باعث می گردد شما میزان بیشتری ادویه به غذای خود اضافه کنید تا طعم آن در دهانتان احساس گردد.
کمبود زینک ارتباط زیادی هم با یکی از بیماری های مزمن و بسیار مخرب به نام پارکینسون دارد. به گفته دانشمندان مؤسسه سلامت و علوم ایتالیا، سلول های افراد مبتلا به این بیماری در اثر سمومی که هر روز به بدن وارد می گردد آسیب بیشتری می بیند، اما مصرف زینک می تواند از سلول ها برابر این آسیب ها محافظت کند و هرقدر میزان این ماده معدنی در بدن کمتر باشد، آسیب پذیری سلول ها برابر سموم مختلف هم بیشتر می گردد.
در تحقیقات اثبات شده است که سیگار ذخائر زینک در بدن را کاهش می دهد و به همین دلیل افراد سیگاری به مصرف غذاهای طعم دار علاقه زیادی دارند.
اگر عاشق نان و پاستا هستید
- بیماری احتمالی: افسردگی
سروتونین یکی از این هورمون هاست که فراوری آن با مصرف غذاهایی مانند نان، شیرینی و کیک بیشتر می گردد. توجه داشته باشید که مواد پروتئینی باعث کاهش ترشح این هورمون در بدن می گردد و بهتر است در روزهایی که احساس افسردگی می کنید کمتر سراغ غذاهای حاوی گوشت بروید.
اگر عاشق ماهی هستید
- بیماری های احتمالی: آلرژی، آرتروز
کاهش میزان اسیدهای چرب در بدن می تواند با علائمی مانند علاقه به خوردن غذاهای چرب، افسردگی و نداشتن روحیه، شنیدن صدای مفاصل هنگام راه رفتن، کاهش سرعت بهبودی زخم ها و جراحات و خشکی پوست خود را نشان دهد.
اگر عاشق شکلات هستید
- بیماری ها احتمالی: افسردگی، استرس، تنش های قبل از آغاز قاعدگی
دلیل این موضوع به طور کامل معین است. درون این ماده غذایی ترکیباتی با عنوان آلکالویدها وجود دارد که باعث افزایش ترشح هورمون سروتونین می گردد. همان طور که گفتیم این هورمون نقش مهمی در ترشح دیگر هورمون های مرتبط با روحیه در انسان داشته و می تواند حس شادی و رضایت را تقویت کند.
شکلات همچنین یکی از منابع مهم ویتامین های B و منیزیم به شمار می آید که در فراوری انرژی در بدن نقش مهمی دارد. به این ترتیب شما با خوردن این ماده غذایی پرطرفدار می توانید انرژی مورد احتیاج بدن برای غلبه بر استرس و فشار را تامین کنید. یک تحقیق سوئیسی نشان می دهد افرادی که هر روز 40 گرم شکلات می خورند و این کار را برای 2 هفته ادامه می دهند، باعث کاهش میزان فراوری هورمون کورتیزول در بدن خود می شوند. این هورمون با عنوان هورمون استرس معروف است و در زمانی که شما دچار فشار روحی و روانی هستید میزان بیشتری از آن را در بدن خود دارید.
در بسیاری از مواقع علاقه به خوردن شکلات یکی از نشانه های آغاز عادت ماهانه در زنان است. در این زمان میزان منیزیم در بدن برخی از زنان کاهش پیدا می نماید و خوردن شکلات می تواند به رفع شدن این حالت یاری کند.
اگر عاشق اسفناج هستید
- بیماری های احتمالی: خستگی مزمن، نداشتن تمرکز و بیماری های قلبی
اگر عاشق خاک هستید
- بیماری های احتمالی: کمبود مواد معدنی در دوره بارداری، بیماری سلیاک
تحقیقات دیگر که در نشریه آمریکایی تغذیه به چاپ رسیده کمبود مواد معدنی را مرتبط با یکی از بیماری های گوارشی به نام سلیاک دانسته است. بچه هایی که رژیم غذایی مناسبی ندارند و دخترانی که عادت ماهانه شدید را تجربه می نمایند در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
اگر عاشق شیرینی هستید
- بیماری های احتمالی: مسائل روحی، حساسیت غذایی و مسائل گوارشی
زمانی که شما شکر مصرف می کنید، انسولین در جریان خون منتشر شده و با اسید های آمینو ترکیب می گردد. ترکیب حاصل به سرعت جذب عضلات شده و به سمت مغز حرکت می نماید. در این زمان مغز به ترشح هورمون سروتونین تحریک شده و حس خوشایندی در شما به وجود می آید. مطالعات محققان دانشگاه میشیگان هم نشان داده در زمانی که استرس در بدن به وجود می آید علاقه به خوردن شکر سه برابر می گردد و حالتی مشابه با اعتیاد به مواد مخدر در بدن ظاهر می گردد. همه این عوامل نشان می دهد افرادی که زیاد شکر می خورند ممکن است از لحاظ روانی دچار مشکل باشند.
علاوه بر آن اشتیاق به مصرف شکر می تواند یکی از علائم به هم خوردن تعادل هورمونی در بدن باشد. این ماده خوراکی نقش مهمی در فراوری هورمون اندورفین در مغز دارد که در کاهش درد موثر است. در دوران قاعدگی هم میزان ماده اندورفین به کمترین حد خود می رسد که باعث می گردد زنان هنگام صبح چای خود را شیرین تر از حد معمول میل نمایند.
علاقه مندان به مصرف شکر باید نگران ابتلا به مسائل گوارشی هم باشند. زمانی که تعادل باکتری های مفید در بدن به هم می خورد، میزان قارچ ها و مخمرها در بدن رشد می نمایند که هر دو احتیاج زیادی به شکر دارند. حساسیت های غذایی هم تعادل خون را به هم زده و مصرف شکر را افزایش می دهند.
اگر عاشق سیر هستید
- بیماری احتمالی: کمبود ویتامین و مواد معدنی
سیر سرشار از ویتامین C، کلسیم و آهن است. بدن از ویتامین C برای یاری به عملکرد سیستم ایمنی، ساخت کلاژن و مبارزه با رادیکال های آزاد استفاده می نماید. از سوی دیگر کلسیم نقش مهمی برای رشد و حفاظت از دندان ها و استخوان های بدن داشته و سلامت ماهیچه ها و سیستم عصبی را تضمین می نماید.
آهن هم از مواد مورد احتیاج برای ساخت سلول های قرمز است و مصرف آن خصوصا برای زنان بالغ اهمیت زیادی دارد. کمبود هر کدام از مواد اشاره شده در بالا می تواند خود را به شکل علاقه ناگهانی به خوردن سیر نشان دهد.
منبع: برترین ها