ادویه گرام ماسالا چیست و چه کاربردی دارد؟

به گزارش سفر به تایلند، همان طور که می دانید، ادویه ها نقش مهمی در پخت غذاها ایفا می نمایند؛ به گونه ای که هرکدام می توانند غذاها را خوشمزه تر، خوش طعم تر و البته مقوی تر نمایند. در میان مجموعه رنگارنگ و شگفت انگیز ادویه هایی که در تمام نقاط دنیا استفاده می شوند، ادویه گرام ماسالا محبوبیت زیادی دارد. حتی امروزه در ایران نیز افراد زیادی از ادویه گرام ماسالا برای غنی کردن عطر و طعم انواع غذاها استفاده می نمایند. از این رو، در این مطلب تصمیم داریم درباره اینکه پودر گرام ماسالا چیست، چه ترکیباتی دارد و اساسا پودر ماسالا برای چی خوبه به طور مفصل صحبت کنیم.

ادویه گرام ماسالا چیست و چه کاربردی دارد؟

ادویه ماسالا چیست؟

گرام ماسالا یا گراماسالا یکی از معروف ترین و پرکاربردترین ادویه ها در آشپزی هندی و جنوب آسیا به شمار می آید. برای درک اینکه واقعا ادویه گرام ماسالا چیست، ابتدا باید معنای این نام را بدانیم. واژه ماسالا در زبان هندی به معنای ادویه یا مخلوط ادویه هاست. از طرفی، گرام نیز به معنای گرم یا داغ است؛ بنابراین می توان به سادگی نتیجه گرفت که گرم ماسالا به سبب وجود مخلوط ادویه های گرم و تند به این نام معروفیت یافته است.

البته این ادویه با چای ماسالا تفاوت دارد. برای آشنایی با ترکیبات چای ماسالا یا طرز تهیه چای ماسالا به بلاگ خبرنگاران مراجعه کنید. ترکیبات ارزشمند و مغذی موجود در ادویه ماسالا هندی نه تنها عطر و طعمی غنی به غذاها می بخشند، بلکه به علت ارائه خواص دارویی و سلامتی، از اهمیت بالایی برخوردارند. در حقیقت، می توان پودر ماسالا را عنصری ضروری در آشپزی امروزی دانست و این ترکیب مقوی را کم و بیش در رژیم غذایی روزانه گنجاند؛ زیرا این ترکیب منحصربه فرد دارای مجموعه ادویه های پرخاصیتی است که در جدل زیر به آن ها اشاره نموده ایم:

ترکیبات موجود در ادویه گرام ماسالا
دانه زیره سیاهطعمی گرم و کمی تلخ به گراماسالا می بخشد.
دانه فلفل سیاهبه عنوان ادویه ای تند، طعم و گرمای بیشتری به ماسالا می دهد.
هل سیاهطعمی قوی و دودی در ماسالا ایجاد می نماید.
دانه فلفل قرمزطعم تند و حرارتی گرام ماسالا را افزایش می دهد.
میخکبه ماسالا عطر و طعم گرم و شیرین اضافه می نماید.
زنجبیلبه صورت پودر در ماسالا استفاده می گردد و طعمی تند و تازه به آن می بخشد.
جوز هندیطعمی ویژه شبیه به ترکیبی از دارچین، میخک و فلفل سیاه را به ماسالا اضافه می نماید.
بادیان ستاره ایبه علت طعم شیرین و عطری خاص می تواند در تهیه ماسالا استفاده گردد.
دارچینبه ماسالا طعمی شیرین و گرم می بخشد.
تخم گشنیزطعم ملایم و بوی خوبی دارد و به تعادل طعم سایر ادویه ها در ماسالا یاری می نماید.
برگ بودارای طعمی تلخ و معطر است و باعث افزایش عطر و طعم ماسالا می گردد.

طرز تهیه ادویه ماسالا چگونه است؟

برای تهیه ماسالا دو راه پیش روی شما قرار گرفته است؛ اول از همه می توانید این ادویه را با خلوص بالا و اطمینان از کیفیت، خیلی سریع و راحت از عطاری آنلاین خبرنگاران سفارش دهید. در راه دوم، این امکان را دارید که خودتان در منزل این ادویه مجذوب نماینده را درست کنید. برای این منظور نیز کار سختی در پیش نخواهید داشت؛ تنها کافی است مجموعه ادویه های مورد احتیاج برای درست کردن ادویه گرم ماسالا را از عطاری آنلاین خبرنگاران خریداری کنید و سپس مراحل بسیار ساده زیر را دنبال کنید:

  • بو دادن ادویه ها: تمام ادویه هایی را که کمی پیش تر به آن ها اشاره نمودیم، به مدت فقط چند دقیقه در تابه ای خشک و بدون روغن، بو دهید. همین کار ساده باعث آزاد شدن عطر و طعم ادویه ها می گردد. فقط یادتان باشد که حرارت شعله باید ملایم باشد تا از سوختن ادویه ها جلوگیری گردد.
  • آسیاب کردن ادویه ها: پس از بو دادن ادویه ها، آن ها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمی خنک شوند. سپس همه ادویه ها را با هاون یا دستگاه آسیاب کن، آنقدر خرد کنید تا ترکیب موردنظر به پودری نرم تبدیل گردد.
  • ترکیب نهایی و ذخیره سازی: در این مرحله، ادویه های خردشده را با هم ترکیب کنید و به دقت هم بزنید تا ترکیبی کاملا یکنواخت به دست آید. اکنون ادویه ماسالای شما حاضر است و می توانید آن را در ظرف شیشه ای کاملا خشک و دربسته نگهداری کنید. گفتنی است که این ادویه معمولا در دمای اتاق و در جای تاریک و خشک بهتر حفظ می گردد.

ادویه گرام ماسالا چه کاربردی دارد؟

احتمالا تا به امروز به این نکته پی برده اید که گرام ماسالا نوعی ادویه یا چاشنی همه کاره است که می تواند با بسیاری از غذاها ترکیب گردد. در حقیقت، گراماسالا هندی در تهیه طیف وسیعی از غذاها، پیش غذاها، دسرها، شیرینی ها، اسنک ها، مارینادها و سس ها استفاده می گردد که بعضی از محبوب ترین آن ها را در بخش زیر بیان نموده ایم:

  • مرینیت مرغ ، ماهی و گوشت: شما می توانید هر نوع گوشتی را پیش از پختن با استفاده از ادویه ماسالا و موادی مانند پودر پیاز، فلفل و نمک، مرینیت کنید. بدین صورت که این مواد را به دو طرف گوشت و داخل و بیرون مرغ بمالید و پس از سی دقیقه استراحت، آن ها را کباب یا بریان کنید. البته برای مرینیت ماهی بهتر است ابتدا اندازهی روغن زیتون یا کره روی آن بمالید و سپس ماسالا را به طور یکنواخت روی دو طرف ماهی بریزید.
  • سالاد ها: ماسالا را می توانید به عنوان چاشنی روی سبزیجات و سالادهایی که درست می کنید بپاشید. به طور ویژه، گرم ماسالا با سالادهایی که دارای گل کلم، هویج یا نخودفرنگی هستند، به خوبی ترکیب می گردد. برای این منظور می توانید ماسالا را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و سپس آن را روی سالاد بریزید.
  • سیبزمینی پخته یا سوخاری: شما می توانید ماسالا را به سیب زمینی پخته شده و به ویژه سیب زمینی شیرین سوخاری شده اضافه کنید تا طعم آن غنی تر گردد. درواقع، تندی ادویه گراماسالا به شیرینی این سیب زمینی ها اضافه می گردد و مزه فوق العاده ای را ایجاد می نماید.
  • برنج باسماتی: اگر از طعم برنج معمولی خسته شده اید، این بار می توانید با اندکی تنوع، برنج را با ماسالا درست کنید. برای این کار، پس از اینکه پیاز را در روغن تفت دادید، یکی دو قاشق پودر ماسالا در آن بریزید و در نهایت، برنج از قبل خیس شده را با آن ها بپزید. فقط یادتان باشد که حرارت را کم تنظیم کنید تا برنج نرم گردد.
  • عدسی: بسیاری از افراد از طعم عدسی خوششان نمی آید؛ به این افراد می توان پیشنهاد استفاده از گرام ماسالا را داد تا طعم بهتری را تجربه نمایند. برای تهیه عدسی می توانید اندازهی کره را گرم کنید و آن را با اندازه اندکی ماسالا داخل ظرف حاوی عدس پخته شده بریزید.
  • سوپ ها: با وجود اینکه انواع سوپ مانند سوپ قارچ، مرغ و کلم بروکلی، دارای پتانسیل سلامتی فوق العاده ای هستند، اما می توان خاصیت آن ها را با افزودن ماسالا بیشتر کرد. البته استفاده از ماسالا در تهیه سوپ کلم بروکلی بیشتر توصیه می گردد؛ زیرا طعم تقریبا ناخوشایند آن را بسیار بهبود می بخشد.
  • ساندویچ ها: برای تنوع می توانید گارام ماسالا را با سس مایونز یا ماست مخلوط کنید و طعم ساندویچ های همیشگی خود را با این سس ارتقاء دهید. از برترین ساندویچ هایی که می توانید پودر ماسالا را با آن امتحان کنید، می توان به ساندویچ مرغ تند، گوشت، توفو یا ساندویچ های داری فلفل دلمه ای اشاره نمود.
  • نان و شیرینی: از این به بعد برای تهیه کاپ کیک، مافین، شیرینی زنجبیلی، کوکی های سنتی و حتی نان خانگی می توانید اندازهی ادویه ماسالا را به خمیر آن ها اضافه کنید. البته در تهیه پودینگ هویج بهتر است پس از پخت شیرینی و تزئین آن با بادام هندی، روی آن اندازه کمی گارام ماسالا بپاشید و از خلق مزه تازه آن لذت ببرید.
  • چیپس سیب: شاید برایتان قدری عجیب باشد، اما این بار با سیب های به جای مانده برای خودتان سیب ترد یا چیپس سیب درختی درست کنید. برای این منظور فقط کافی است سیب های برش خورده را با اندازهی شکر و اندکی ماسالا مخلوط کنید و بگذارید زیر آفتاب تا به خوبی خشک شوند.

خواص ادویه ماسالا کدام است؟

خواص جادویی گارام ماسالا که در دل آن نهفته است، به علت ترکیب ادویه هاست. درواقع، ترکیبات موجود در این ادویه در کنار عطر و طعم منحصر به فردی که به گارام ماسالا داده اند، خواص آن برای سلامتی را نیز چند برابر نموده اند. از این رو، مصرف ادویه گرم ماسالا در طبخ انواع غذاهایی که پیش تر به آن ها اشاره نمودیم، می تواند از چندین جهت برای سلامتی شما تاثیر مثبت داشته باشد. در ادامه، درباره مهم ترین خواص استفاده از گارام ماسالا برای بدن بیشتر صحبت می کنیم:

  • افزایش متابولیسم: ادویه های موجود در ماسالا می توانند به افزایش متابولیسم یاری نمایند و در کاهش وزن تاثیرگذار باشند.
  • بهبود سلامت قلب: مصرف گراماسالا در بهبود سلامت قلب موثر است و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
  • ضد التهاب: بسیاری از ادویه ها در ماسالا خواص ضدالتهابی دارند و می توانند به کاهش التهاب در بدن یاری نمایند.
  • تقویت سیستم ایمنی: ترکیبات آنتی اکسیدانی در این ادویه ها در تقویت سیستم ایمنی و محافظت در برابر بیماری ها نقش موثری دارند.
  • بهبود گوارش: گرام ماسالا می تواند به بهبود عملکرد سیستم گوارشی یاری کند و مانع مشکلاتی مانند نفخ و یبوست گردد.
  • تنظیم قند خون: بعضی از ادویه های موجود در ماسالا به تنظیم سطح قند خون یاری می نمایند و برای افرادی که دیابت دارند، مفید هستند.
  • خاصیت آنتی اکسیدانی: ترکیبات موجود در ماسالا دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند و می توانند به کاهش استرس اکسیداتیو و پیشگیری از بیماری های مزمن یاری نمایند.

تفاوت پودر کاری و ادویه ماسالا چیست؟

پودر کاری و پودر ماسالا دو نوع ادویه مهم در آشپزی هندی هستند که هرکدام ویژگی ها و ترکیبات خاص خود را دارند. پودر کاری معمولا از ادویه های مهمی مانند زردچوبه، زیره، گشنیز، فلفل سیاه و دارچین تشکیل شده است و بیشتر به علت طعم تند و عطر شاخص زردچوبه اش شناخته می گردد. این ادویه به طور معمول در مراحل ابتدایی پخت به غذاها اضافه می گردد تا عطر و طعم آن آزاد گردد و به غذاهای مختلفی همانند خورشت ها و سوپ ها، رنگ و طعم خوبی ببخشد.

در مقابل، گرم ماسالا معمولا شامل ترکیباتی مانند هل، میخک، دارچین، فلفل سیاه و زیره سیاه است و به علت عطر و طعم پیچیده ای که دارد، معمولا در مراحل پایانی پخت به خورشت ها اضافه می گردد. این ادویه نیز همان طور که پیش تر گفتیم، عطر و طعم غذاها را غنی تر می نماید و به طور معمول در غذاهایی مانند سالادها، سوپ ها و سس ها استفاده می گردد.

بنابراین، پودر کاری بیشتر برای اضافه کردن طعم تند و تیز به غذاها کاربرد دارد؛ درحالی که، پودر ماسالا به ایجاد عطر و طعمی گرم، متعادل و دلپذیر در آن ها یاری می نماید.

ماسالا؛ جادوی طعم های بی نظیر

دانستیم که ادویه ماسالا ترکیبی از چند نوع ادویه مغذی دیگر از قبیل هل، میخک، دارچین، زیره سیاه و فلفل است که باعث شده اند طعمی گرم و مطلوب داشته باشد. بعلاوه به طرز تهیه ساده گرام ماسالا پرداختیم و گفتیم که این ادویه، خواص فوق العاده بسیاری دارد که از جمله آن ها می توانیم یاری به روند کاهش وزن، بهبود گوارش و سلامت قلب را نام ببریم. اکنون زمان آن است تا در قفسه ادویه های آشپزخانه خود جایی برای این جادوی هندی در نظر بگیرید و غذاهایی مانند عدسی، کباب، سوپ، سالاد، ساندویچ و حتی نان و شیرینی را با طعم شگفت انگیز آن امتحان کنید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 24 بهمن 1403 بروزرسانی: 24 بهمن 1403 گردآورنده: thailandnet65.ir شناسه مطلب: 2381

به "ادویه گرام ماسالا چیست و چه کاربردی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ادویه گرام ماسالا چیست و چه کاربردی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید