نحوه درست کردن قهوه؛ چگونه در خانه قهوه درست کنیم؟
به گزارش سفر به تایلند، نحوه درست کردن قهوه؛ چگونه در خانه قهوه درست کنیم؟ برای تهیه نوشیدنی قهوه، آن را می توان به صورت های مختلف دم کرد. تمام این روش ها را به چهار دسته کلی تقسیم بندی نموده اند که تفاوت این روش ها تنها به این نکته بستگی دارد که چگونه آب را به قهوه اضافه می نمایند. یکی ازروش های قدیمی دم کردن قهوه که هنوز در خاورمیانه، آفریقای شمالی، ترکیه و یونان به کار می رود این است که قهوه را به همراه آب، داخل قوری می ریزند و اجازه می دهند که آرام به جوش آید.
جهت دریافت خدمات پتینه کاری سقف با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
خبرنگاران | برای تهیه یک قهوه خوشمزه و ساده در خانه یا محل کار، انتخاب های زیادی داریم. قهوه را می توان به روش های مختلف دم کرد، اما ساده ترین و ارزان ترین روش های دم کردن قهوه در خانه شامل قهوه ساز برقی، فرنچ پرس و موکا پات می گردد. برای آشنایی با طرز دم کردن قهوه در خانه یا محل کار، باید ابتدا با این قهوه ساز ها و طرز کارشان آشنا شوید.
همان طور که می دانید فواید قهوه برای ما بسیار زیاد است. قهوه آنتی اکسیدان دارد، شما را بیدار و هوشیار نگه می دارد و برای خیلی از افراد سوخت موتور مغز است. علاوه بر این، نوشیدن قهوه باعث می گردد که انرژی لازم برای ورزش کردن و کار کردن را به دست بیاورید و بازدهی شما افزایش پیدا کند.
پیدا کردن یک دستگاه قهوه ساز که کار کردن با آن راحت باشد و قهوه را با عطر و طعم مورد علاقه شما تهیه کند، بسیار مهم است. برخی از افراد از راحتی کار با قهوه ساز برقی لذت می برند و برخی دیگر عاشق طعم قوی قهوه دم شده در موکا پات هستند. خیلی های دیگر هم فرنچ پرس را دوست دارند، چون می توانند هر کجا که می فرایند آن را همراه خود ببرند و در هر شرایطی خیلی سریع قهوه خود را دم نمایند.
روش های مختلف دم کردن قهوه
برای تهیه نوشیدنی قهوه، آن را می توان به صورت های مختلف دم کرد. تمام این روش ها را به چهار دسته کلی تقسیم بندی نموده اند که تفاوت این روش ها تنها به این نکته بستگی دارد که چگونه آب را به قهوه اضافه می نمایند.
یکی از روش های قدیمی دم کردن قهوه که هنوز در خاورمیانه، آفریقای شمالی، ترکیه و یونان به کار می رود این است که قهوه را به همراه آب، داخل قوری می ریزند و اجازه می دهند که آرام به جوش آید.
این نوع قهوه را گاهی شیرین مصرف می نمایند. برای این کار چند حبه قند داخل قوری می ریزند و می گذارند تا همراه قهوه به جوش آید. گاهی به این قهوه هل هم اضافه می نمایند. قهوه ترک، به این روش تهیه می گردد. قهوه به دست آمده، نوشیدنی غلیظی است که رویش کف دارد و پودر قهوه هم در ته فنجان، ته نشین شده است. قهوه اسپرسو، با تحت فشارقراردادن آب داغ تهیه می گردد. این روش برای تهیه انواع نوشیدنی های قهوه به کار می رود. قهوه اسپرسو طعم متمایزی داشته و به علاوه رویش ماده خامه مانندی جمع می گردد.
قهوه جوش موکا
در این روش از نوعی قوری به نام موکا که سه بخش دارد، استفاده می نمایند. در قسمت پایینی، آب می ریزند. پس از آنکه آب به جوش می آید، با فشار وارد قسمت میانی می گردد که پودر قهوه در آن قسمت قرار گرفته است. در نهایت، نوشیدنی قهوه در قسمت بالایی قوری جمع می گردد. معمولا قوری را روی گاز می گذارند تا عملیات تهیه قهوه صورت گیرد. روشی دیگر برای تهیه نوشیدنی قهوه، قراردادن پودر قهوه داخل یک صافی است که آب جوش قطره قطره روی قهوه می چکد. طعم این قهوه به میزان آب و قهوه بسیار بستگی دارد. اما کلا طعم قهوه اسپرسو از این قهوه بهتر است. در این روش با استفاده از نیروی جاذبه، آب از میان پودر قهوه عبور می نماید و قهوه خوش طعمی را ایجاد می نماید. در این روش از استوانه ای شیشه ای که دارای پیستون صافی داری است، استفاده می نمایند. قهوه و آب جوش در استوانه با هم مخلوط می شوند (معمولا به مدت چند دقیقه) قبل از آنکه پیستون که به شکل فویل است، پایین بیاید، در این هنگام نوشیدنی قهوه در قسمت بالایی آماده ریختن است.
قهوه های کیسه ای نسبت به چای کیسه ای کمیاب ترند. این امر به دلیل آن است که در تهیه قوه کیسه ای باید مقدار زیادی قهوه آسیاب شده (نسبت به چای به کار رفته در چای کیسه ای) به کاربرد که از نظر مالی برای تولیدنمایندگان این محصولات با صرفه نیست.
در تمام این روش ها از مخلوط آب جوش با قهوه آسیاب شده (دانه قهوه ای که برشته و آسیاب شده است) استفاده می گردد. پودر قهوه یا پشت صافی باقی می ماند یا همراه نوشیدنی داخل فنجان ریخته می گردد. میزان ریزبودن دانه قهوه بستگی به نوع نوشیدنی دارد که قرار است با آن تهیه گردد.
دستگاه برقی تهیه قوه، آب را جوش می آورند و سپس مواد لازم را بدون اینکه لازم باشد انسان یاری زیادی کند، با هم مخلوط می نمایند. این دستگاه براساس برنامه زمان بندی خاصی عمل می نمایند. افرادی که در تهیه نوشیدنی قهوه مهارت دارند، دانه های سبز قهوه خام و دم کردن آن ها به روش سنتی را ترجیح می دهند.
گذر سریع دانش و تکنولوژی در این عصر بیشتر دستگاه ها را برقی و مدرنیزه نموده است. نخستین دستگاه اسپرسوساز خانگی در سال 1822 در فرانسه ساخته شد. علاقه مندان قهوه در کشور ایتالیا هم در سال 1905 شاهد ساخت نخستین دستگاه اسپرسوساز تجاری در کشورشان بودند. قهوه جوش های برقی خانگی به 2 گروه عمده تقسیم می شوند.
قهوه جوش های خانگی مخصوص تهیه قهوه فرانسه (همانند قهوه جوش موکا)
این قهوه جوش ها معمولی ترین نوع قهوه جوش برقی به شمار می آیند. قهوه تهیه شده این نوع قهوه جوش، قهوه فرانسه است. باتوجه به قیمت مناسب این قهوه جوش ها، در بیشتر خانه ها مورد استفاده است.
از این نوع قهوه جوش برای تهیه چایی هم می توان استفاده کرد. استفاده از این نوع قهوه جوش و یا قهوه ساز موکا تقریبا کیفیت یکسانی دارد و بیشترا این مدل موردتوجه قرار می گیرد. خرید این قهوه جوش به دوستانی که به تازگی مایل به خرید قهوه ساز هستند توصیه می گردد.
قهوه جوش های خانگی اسپرسو مجهز به شیر بخار
به این گونه قهوه ساز ها که اسپرسو هم درست می نمایند قهوه ساز اسپرسو می گویند.
درحقیقت این مدل، مدل پیشرفته و کاراتر قهوه جوش ویکیوم است. اگر به کیفیت قهوه ای که درست می کنید اهمیت می دهید، استفاده از قهوه ساز اسپرسو به شما توصیه می گردد.
بدون تردید افراط در مصرف هر ماده غذایی اثر خوشایندی به دنبال نخواهد داشت؛ بنابراین با مصرف به اندازه قهوه در طول روز از زیان های مصرف بیش از اندازه آن ازجمله بی خوابی، سوء هاضمه و بالارفتن فشار خون پیشگیری کنید.
منبع: دکترسلام
منبع: فرادید