همکاری ایران و ازبکستان در حوزه دانشی، فناورانه و نوآورانه
به گزارش سفر به تایلند، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و ابراهیم عبدالرحمان اف وزیر توسعه نوآوری ازبکستان این تفاهم نامه همکاری را امضا و درباره محورهای مشترک همکاری های فناورانه و نوآورانه، گفت وگو کردند.
ستاری با بیان این که کوشش کردیم در سفر وزیر محترم توسعه نوآوری ازبکستان، مدل های همکاری فناورانه و ظرفیت های بالقوه در نوآوری را با هدف تعریف پروژه های مشترک، ارائه کنیم، ادامه داد: شرکت های دانش بنیان و خلاق دو طرف، محور تعریف همکاری های مشترک هستند و در قالب، پژوهش های فناورانه آماده تعامل هستیم، اما نباید فراموش کنیم که فراوری محصول دانش بنیان، توسعه فناوری و تجاری سازی پژوهش، کار شرکت ها است و دانشگاه ها و پژوهشگاه ها وظیفه ایجاد زمینه تربیت و و بلوغ نیروی انسانی را بر عهده دارند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با اشاره به 6500 شرکت دانش بنیان و 1500 شرکت خلاقی که وظیفه دارند فناوری را به ازبکستان انتقال دهند ادامه داد: آماده هستیم تا از این فرآیند حمایت کنیم اما لازمه آن این است که شرکت های متناظر در ازبکستان این بستر را برای همکاری داشته باشند.
وی درباره زمینه های تعامل ها و ارتباطات علمی و فناورانه مشترک گفت: نمونه های پیروزی از این تعامل را با سایر کشورها تجربه نموده ایم. این همکاری به وسیله حمایت اقتصادی مشترک دو کشور از پروزه های پژوهشی و فناورانه مشترک دو کشور رخ می داد و یکی از زیربناهای اصلی همکاری های مشترک همکاری علمی و فناورانه کشورها قرار گرفته است. آماده هستیم تا در تمامی محورهای مشترک با یکدیگر همکاری کنیم و در قالب یک کمیته، از توسعه طرح های فناورانه حمایت کنیم.
از طرفیت ها و تجربیات ایران در فناوری ها استفاده می کنیم
وزیر توسعه نوآوری ازبکستان نیز در این مراسم، ظرفیت های ایران در حوزه های زیست فناوری، کشاورزی و گیاهان دارویی و آب را پیشرو و یاری نماینده به ازبکستان دانست و گفت: این فناوری ها می تواند به حل مسائل زیست محیطی و معضلات آب در ازبکستان به ویژه دریاچه آرال یاری کند.
عبدالرحمان اف اعلام نمود: این امکان وجود دارد که دانشجویان و متخصصان با یکدیگر همکاری نمایند و تجربه هایشان را در زیست فناوری، دارو، کشاورزی و آب با یکدیگر در میان بگذارند. با تماشا تجربیات پیروز ایران در نمایشگاه فناوری های ایران ساخت، انتقال فناوری شرکت ها و مراکز پژوهشی به ازبکستان را شروع خواهیم کرد.
وی با بیان این که شرایط برای انتقال فناوری از ایران به ازبکستان، فراهم است، ادامه داد: فناوری های مدیریت کیفیت، نمک زدایی و سایر فناوری ها می تواند به صورت پایلوت در منطقه آرال پیاده گردد بعلاوه از پیاده سازی این طرح های فناورانه حمایت می کنیم.
وزیر توسعه نوآوری ازبکستان بعلاوه از معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران برای حضور در رویداد فناورانه ازبکستان و نمایش دستاورد شرکت های دانش بنیان ایرانی در هفته نوآوری ازبکستان دعوت کرد.
وی از همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست، جهاد کشاورزی و وزارت علم، تحقیقات و فناوری در حوزه های گوناگون گفت و اعلام نمود: با پارک فناوری پردیس توافق شد تا از پروژه های استارتاپی مشترک با حجم اقتصادی 2میبیون دلار حمایت گردد.
شروع فصلی نو در همکاری های فناورانه
هدف از این تفاهم نامه تقویت همکاری بین طرفین در زمینه فعالیت های فناورانه، نوآوری در زمینه های مشترک و مورد احتیاج دو کشور است.
فناوری، نوآوری و فناوریهای نرم و صنایع خلاق، همکاری در حوزه هایی چون زیست فناوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری نانو، کشاورزی، سلول های بنیادی و آب، بعضی از محورهای این تفاهم نامه همکاری است.
انجام پروژه های تحقیق و توسعه مشترک در زمینه نوآوری و علوم کاربردی، حمایت و تسهیل جابجایی کارشناسان ایرانی و ازبکستانی، سازمان دهی کارگاه ها و کنفرانس های تخصصی در فناوری های مختلف، تشویق و تسهیل فعالیت شرکت های مبتنی بر فناوری برای توسعه محصول از سایر محورهای تفاهم نامه همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت توسعه نوآوری ازبکستان است.
با امضای این تفاهم نامه، زمینه ایجاد مراکز فناوری و نوآوری دو کشور، اجرای طرح های مشترک و فناورانه دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، شرکت های دانش بنیان و خلاق دو کشور، حضور فعالان فناور طرفین در رویدادهای حوزه علم، فناوری و نوآوری از جمله نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت، ایران اینوتکس و ازبکستان اینوویک فراهم گردد.
اجرای دوره های کوتاه مدت برای محققان جوان، دانشمندان، شرکت های دانش بنیان و خلاق در زمینه نوآوری ها، فناوری ها و محصولات نوآورانه در دستور کار همکاری های دوجانبه به شمار می رود که برای اجرای این تفاهم نامه، کمیته مشترک علم، فناوری و نوآوری ایجاد می گردد که متشکل از نمایندگانی از طرفین خواهد بود.
منبع: خبرگزاری مهر