کاربرد و عوارض ویتامین e
به گزارش سفر به تایلند، ویتامین e خواصی دارد که از جمله این خواص میتوان به یاری به سلامت پوست و چشم اشاره نمود. در مطلب زیر درباره این ویتامین توضیحاتی داده شده است.
چرا افراد ویتامین e مصرف می کنند
خیلی از مردم ویتامین e را با امید پیشگیری و درمان بیماریها مصرف می کنند.اما تحقیقات نشان داده که ویتامین e، در پیشگیری از بیماریهایی چون سرطان، بیماری های قلبی، دیابت، بیماری آلزایمر، آب مروارید و خیلی دیگر از بیماری ها بی نتیجه است.
تحقیقات نشان می دهند که مکمل ویتامین e، فقط در افرادی که واقعا کمبود ویتامین ای دارند، موثر است، البته این کمبود هم فقط در افرادیکه دارای مسائل گوارشی و یا فیبروز کیستیک هستند، رخ می دهد و بسیار نادر است.
افرادیکه رژیم غذایی خیلی کم چربی دارند هم در خطر ابتلا به این بیماری است.
مقدار مورد احتیاج ویتامین e چقدر است
مقدار توصیه شده ویتامین e(هم آنچه در غذا وجود دارد و هم آنچه در مکمل ها هست) در افراد به توضیح زیر است:بچه ها
1 تا 3 سالگی 6 میلی گرم در روز4تا 8 سالگی 7 میلی گرم در روز
9 تا 13 سالگی 11 میلی گرم در روز
خانم ها
14 سال به بالا 15 میلی گرم در روزباردار 15 میلی گرم در روز
شیردهی 19 میلی گرم در روز
مردان
14 سال به بالا 15 میلی گرم در روزبیشترین حدی از این مکمل که بدن می تواند تحمل کند، به مقدار زیر است
قابل ذکر است که برای مصرف مقادیر بالای این ویتامین که به منظور درمان کمبود ویتامین e، استفاده می شود، دستور پزشک مورد احتیاج است.1 تا 3 سالگی 200 میلی گرم
4 تا 8 سالگی 300 میلی گرم
9 تا 13 سالگی 600 میلی گرم
14 تا 18 سالگی 800 میلی گرم
19 سال به بالا1000 میلی گرم
منابع طبیعی ویتامین e
بیشتر افراد ویتامین e کافی و مورد احتیاجشان را از خوراکی ها دریافت می کنند. برترین منابع ویتامین e، شاملروغن های گیاهی
سبزیجات برگدار و پررنگ همانند اسفناج
غلات غنی شده و سایر غذاهای غنی شده با ویتامین e
تخم مرغ
آجیل
مقدار ویتامین e موجود در منابع طبیعی
مقدار ویتامین e، در هر 100 گرم از ماده غذایی حدودا در میزان زیر استروغن جوانه گندم 150 میلی گرم
روغن آفتاب گردان 41 میلی گرم
آجیل ها 21 میلی گرم
روغن خرما 15 میلی گرم
سبزیجات برگدار و پررنگ از قبیل اسفناج، برگ چغندر و …2.5 میلی گرم
آواکادو 2.1 میلی گرم
کیوی 1.5 میلی گرم
کلم بروکلی 1 میلی گرم
گوجه فرنگی 5 میلی گرم
خطرات مصرف زیاد ویتامین e
خطرات و مزایای استفاده از ویتامین e، هنوز شناخته شده نیست.مصرف بلندمدت ویتامین e، (بیشتر از 10 سال) می تواند باعث افزایش خطر سکته مغزی شود.
یک از تحقیقاتی که در خصوص این بیماری صورت گرفته، نشان می دهد که مصرف بالای ویتامین e(بیشتر از 400 UI در روز) چه بصورت طبیعی و چه بشکل مکمل باعث افزایش خطر مرگ می شود.
تحقیقات داشنمندان قلب و عروق نشان می دهد که افرادیکه مسائل قلبی عروقی و یا دیابت دارند و روزانه بیشتر از 400 UI ویتامین e، دریافت می کنند، در خطر نارسایی قلبی قرار دارند.
مصرف زیاد مکمل ویتامین e، در 8 هفته اول بارداری می تواند 1.7 تا 9 برابر خطر ابتلا به نقص مادرزادی قلبی در بچه ها را افزایش می دهد.
مردانیکه در هفته بیشتر از 7 بار مکمل های مولتی ویتامین بهمراه ویتامین e مصرف می کنند، خطر ابتلا به سرطان پروستات در آنها بشدت افزایش می یابد.
انجمن قلب آمریکا توصیه می نماید که ویتامین e مورد احتیاج بدنتان را از راههای طبیعی تامین نموده و در صورت احتیاج به مصرف مکمل حتما با پزشک خود مشورت نمایید.
عوارض جانبی این ویتامین
ویتامین e موضعی می تواند باعث تحریک پوست شود.
مصرف بیش از حد مکمل ویتامین e، می تواند باعث تهوع، سردرد، خونریزی، خستگی و موارد دیگر شود.
بعلاوه مصرف بیش از حد آن می تواند باعث نارسایی کلیه شود.
افرادیکه از داروهای رقیق کننده خون (همانند وارفارین و یا آسپرین) و یا سایر داروها استفاده می کنند، می بایست قبل از مصرف با پزشک شان مشورت کنند.
منبع: سایت راستینه
منبع: راسخون