گیاه خار مریم چه خواصی دارد؟
به گزارش سفر به تایلند، مصرف گیاه خار مریم، مقاومت انسولین در بیمارانی که از نوع دیابت 2 رنج می برند را کاهش می دهد.
خار مریم که با نام های دیگری از جمله ماریتیغال، خار علیص، خارسه و خارشیری شناخته می گردد گیاهی است از تیره کاسنی، دوساله و به ارتفاع حدبیشتر 1/5 متر که به حالت خودرو در کنار جاده ها، اراضی بایر و گاهی اطراف زمین های زراعی می روید.
در ایران خار مریم در صحراها و بیشتر در دره هراز، دشت مغان، مناطقی از خوزستان، کلاردشت، گرگان، مازندران و ... میروید. این گیاه در صنایع داروسازی اهمیت فراوان دارد.
خواص خار مریم (طبیعت و خواص درمانی)
خواص گیاه خار مریم به طور خلاصه عبارتند از:1- خار مریم اندازه التهاب را کاهش داده و تاثیرات آنتی اکسیدان بالقوه ای دارد. آنتی اکسیدان ها از سلول های بدن در برابر آسیب دیدگی ناشی از فرآیندهای شیمیایی حفاظت می نمایند.
2- این گیاه در درمان اختلالات فوق کلیوی و سندرم روده ملتهب کاربرد دارد و برای درمان اختلال پوستی داءالصدف نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
3- یکی از برترین گیاهان محافظ کبد و سم زدایی از کبد، خار مریم می باشد.
4- از خواص خار مریم حل سنگ های صفراوی و پیشگیری از ایجاد این بیماری است.
5- یکی از مهمترین خواص خار مریم کاهش اندازه سلول های سرطانی است، به طوریکه مصرف گیاه خار مریم در مقابله با سرطان پروستات، سرطان سینه و سرطان رحم موثر بوده و رشد و توسعه سلول های سرطانی را کاهش می دهد.
6- خوردن گلچه های خار مریم اثرات مفی داروهای مربوط به شیمی درمانی را کاهش می دهد و تاثیر مثبت آن را زیاد می نماید.
7- خوردن گلچه های گیاه خار مریم در کاهش اندازه کلسترول خون تاثیر دارد.
8- مصرف گیاه خار مریم، مقاومت انسولین در بیمارانی که از نوع دیابت 2 رنج می برند را کاهش می دهد.
9- این گیاه نوعی آنتی اکسیدان قوی به شمار رفته و از بدن در برابر آسیب های سلولی ایجاد شده از رادیکال های آزاد محافظت می نماید (خاصیت ضداکسیدان آن چندین بار از ویتامین E بیشتر است و از این طریق محافظ خوبی برای کبد است.)
10- از خواص خار مریم محافظت کلیه از تاثیر مواد شیمیایی است (سیلی مارین موجود در گیاه خارمریم اثر مخرب مواد شیمیایی بر روی کلیه را کاهش داده و محافظ خوبی برای کلیه هاست.)
طرز استفاده و اندازه مصرف خار مریم از گیاه خار مریم به شکل دم نموده و تنتور استفاده می نمایند بعلاوه برای استفاده بیشتر از خواص خار مریم می توان گلچه های آن را همچون کنگر فرنگی خورد.
گل خار مریم و هم تخم آن قابل استفاده می باشند اما مطالعات نشان میدهند تخم گیاه خار مریم بیشتر دارای خواص درمانی است، به همین جهت در بیشتر مکمل های غذایی و یا چای های کیسه ای از عصاره تخم خار مریم استفاده می گردد.
طرز تهیه دم نموده:
3/5 گرم دانه نیمکوب را در 150 سی سی آب جوش به مدت 10 الی 15 دقیقه دم کنید. روزانه 3 نوبت و نیم ساعت قبل از غذا مصرف گردد.طرز تهیه تنتور:
15 تا 25 قطره را روزانه 4 الی 5 بار مصرف کنید.
برای یاری به درمان هپاتیت و سیروس کبدی:
160 الی 800 میلی گرم در روز در 3 نوبت، برای سیروس کبدی به مدت 2 سال و برای هپاتیت سه ماه مصرف گردد.
برای یاری به تصفیه کبد در افرادی که دچار تنبلی کبد می باشند:
250 میلی گرم یک بار در روز به مدت 8 هفته مصرف گردد.
افراد عادی نیز برای بهره گیری از خواص خار مریم و پاکسازی کبد خود میتوانند 140 الی 250 میلی گرم از آن را به مدت 4 هفته مصرف نمایند، البته بهتر است از فراورده های استاندارد شده خارمریم استفاده کنیم چون مواد موثر آنها قویتر بوده و بهتر از دم نموده و تنتور آن است.
موارد احتیاط و منع مصرف گیاه خار مریم نباید هم زمان با داروهایی که متابولیزم آنها در کبد است مانند آسپرین، استامینوفن و غیره استفاده گردد، اگر داروی خاصی مصرف میکنید و یا به هر گونه بیماری مبتلا می باشید قبل از مصرف گیاه خار مریم با پزشک مشورت کنید
منبع:سایت ستاره
منبع: راسخون