بهترین دوربین های گوشی های حال حاضر
به گزارش سفر به تایلند، با پیشرفت تلفن های هوشمند در سال های اخیر شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از بازار های پیرامون این محصولات نیز تحت تاثیر قرار گرفته و حتی بعضی از آن ها مشتری های خود را به کلی از دست داده اند. یکی از این بازار ها به دوربین های دیجیتال اختصاص دارد. محصولاتی که در رده های مختلف، مشتری های بسیاری داشتند و معمولا اگر می خواستید تصاویری با کیفیت را ثبت کنید باید یکی از مدل های آن ها را خریداری می کردید.
به گزارش خبرگزاری مالی ایران ، با پیشرفت تلفن های هوشمند در سال های اخیر شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از بازار های پیرامون این محصولات نیز تحت تاثیر قرار گرفته و حتی بعضی از آن ها مشتری های خود را به کلی از دست داده اند. یکی از این بازار ها به دوربین های دیجیتال اختصاص دارد. محصولاتی که در رده های مختلف، مشتری های بسیاری داشتند و معمولا اگر می خواستید تصاویری با کیفیت را ثبت کنید باید یکی از مدل های آن ها را خریداری می کردید.
امروزه، اما شرایط به کلی تغییر نموده. همکاری مستمر سازندگان تلفن های هوشمند با کمپانی های فراورینماینده سنسور و لنز دوربین باعث شده که کیفیت دوربین های قرار گرفته در تلفن های هوشمند به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند. در حال حاضر امکانات معرفی شده از سوی تلفن های در زمینه تصویربرداری دست کمی از دوربین های حرفه ای ندارد و همین موضوع تاثیر منفی را روی این بازار گذاشته که روزی قدرت بسیاری داشت.
در حال حاضر بسیاری از فراورینمایندگان تلفن های هوشمند به سراغ استفاده از چند لنز و سنسور مختلف رفته اند تا در تمامی موقعیت های ممکن، بهترین کیفیت را به کاربر ارائه نمایند. در این میان البته کمپانی همچون گوگل تصمیم به اتخاذ چنین رویکردی نگرفته بود و تا پیش از عرضه آخرین پرچمدار خود تنها از یک دوربین استفاده می کرد، مسئله ای که نهایتا تغییر کرد و گوگل هم به استفاده از چند دوربین رضایت داد. با توجه به این موضوع امروز قصد داریم به معرفی تعدادی از تلفن هایی بپردازیم که در زمینه دوربین، بهترین عملکرد ممکن را ارائه می نمایند.
Google Pixel 4 XL
متوسط قیمت: 16 میلیون تومان (128 گیگابایت)
گوگل تنها شرکتی بود که گوشی های هوشمندش را تنها به یک لنز برای دوربین اصلی مجهز می کرد، زیرا مدعی شده بود که با همین یک سنسور هم می تواند تصاویر باکیفیت و عکس های پرتره خوبی بگیرد. اما با گذر زمان همواره همه چیز، به خصوص در دنیای تکنولوژی یکسان نمی نماند بنابراین کمپانی مالک اندروید سال جاری تصمیم گرفت پرچمدارانش را با یک لنز بیشتر و با ماژولی دوگانه فراوری و روانه بازار کند.
در کنار سنسور اصلی 12.2 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/1.7 که به سیستم ثابت سازی اپتیکال هم مجهز شده، این بار شاهد اضافه شدن یک لنز تله فوتو هستیم که اتفاقاً این حسگر هم از فناوری ثابت سازی بهره می برد و با دریچه دیافراگم f/2.4 خود به محصول گوگل اجازه می دهد تصاویری با قابلیت زوم 2 برابری بگیرد. ضمن اینکه سنسور اصلی به نام Super Res Zoom هم این فرصت را به وجود آورده تا بتوان از زوم 2 برابری استفاده کرد و به خاطر وجود الگوریتم های HDR+ گوگل در هر دو لنز، کیفیت تصاویر افزایش یابد.
به هر حال، در کنار لنز ثانویه، گوگل چند حالت دیگر را هم به اپلیکیشن دوربین خود آورده که اولین آن ها Live HDR+ (HDR پلاس زنده) نام دارد و با استفاده از آن می توان خروجی نهایی را پیش از فشردن دکمه شاتر مشاهده کرد. تا پیش از این قابلیت و به خصوص در بعضی شرایط خاص، در قسمت منظره یاب تنها می توانستیم ببینیم چه محتوا هایی به ثبت می رسند و پس از لمس دکمه شاتر آن چیزی که گرفته بودیم را می دیدیم، ولی حالا بسیار خوشحالیم که می بینیم گوگل چنین ویژگی را اضافه نموده، زیرا مطمئناً تأثیر بسزایی بر افزایش کیفیت عکس های گرفته شده خواهد شد.
ویژگی بعدی هم در خصوص قابلیت تنظیم دستی سایه ها و قسمت های تاریک می باشد که بیشتر جا هایی به درد می خورد که می خواهیم عکس های هنرمندانه بگیریم. از آن جایی که گوگل معمولاً اجازه نمی داد تا افراد به صورت دستی گزینه های دوربین را تغییر دهند، مطمئناً باید از فراهم شدن این فرصت استقبال کنیم. این خصوصیت را همچنین می توان با گزینه Live HDR+ ترکیب کرد تا عکس هایی گرفته گردد که قبل از ذخیره شدن آنها، از میزان نورپردازی در صحنه مدنظر مطلع شویم.
iPhone 11 Pro
متوسط قیمت: 20 میلیون تومان (64 گیگابایت)
اپل در نهایت لنز سوم را به دوربین اصلی خودش اضافه نمود. هر سه لنزی که برای دوربین اصلی این گوشی استفاده شده سنسور های 12 مگاپیکسلی دارند. لنز اصلی که پیکسل های 1.4 میکرومتری دارد به f/1.8 مجهز شده و به تثبیت نماینده اپتیکال تصاویر هم مجهز است در حالی که برایش فوکوس اتوماتیک دوتایی پیکسل ها هم استفاده شده. لنز دوم هم سنسور 12 مگاپیکسلی دارد و یک لنز تلفوتو به حساب می آید و قابلیت زوم 2 برابر اپتیکال را برای این گوشی فراهم می نماید.
این لنز نور بیشتری نسبت به نسل قبل دریافت می نماید و به f/2.0 مجهز شده و از ویژگی OIS پشتیبانی می نماید. لنز سوم هم سنسور 12 مگاپیکسلی دارد و یک لنز اولترا واید است و می تواند تا 120 درجه را پوشش دهد. این لنز از موهبت OIS محروم است. دوربین سلفی هم در آیفون های جدید بهبود داشته اند. لنز تایم آو فلایت برای تشخیص چهره، پرتره و انیموجی ها به کار می رود.
لنز اصلی دوربین سلفی سنسور 12 مگاپیکسلی دارد که به f/2.2 مجهز است. زمانی که گوشی را در حالت عمودی نگه می دارید آیفون شما زاویه دید 30 میلی متری و سلفی 7 مگاپیکسلی را بازسازی می نماید و زمانی که آن را در حالت افقی بگیرید رزولوشن 12 مگاپیکسلی با دیدی کامل استفاده می گردد. البته می توانید بین هر کدام از این حالت ها به صورت دستی سوییچ کنید. لنز های اصلی آیفون به صورت دائم با هم در ارتباط هستند و زمانی که بین آن ها جا به جا می شوید نقطه فوکوس به طور اتوماتیک اصلاح می گردد و تنظیمات نوردهی هم به همان صورت ذخیره می گردد. این حالت هم برای عکاسی و هم برای فیلم برداری جوابگو است.
در صفحه ویوفایندر دوربین این گوشی می توانید تمام زاویه ای که تحت پوشش لنز ها است را مشاهده کنید و در نتیجه در همان حالت زنده ببینید که چه سوژه ای در تصویر شما واقع شده است و چه سوژه ای خارج از سوژه است. نایت مود گزینه ای است که به دوربین این گوشی هوشمند راه پیدا نموده است. با یاری این تکنولوژی می توانید عکس هایی روشن تر در نور کم تهیه کنید. آیکون مربوط به این ویژگی بالای صفحه به نمایش در می آید. زمانی که در نور کم عکاسی می کنید کنار این آیکون به شما مدت زمانی که برای عکاسی نایت مود و نوردهی به سوژه ها احتیاج است را نمایش می دهد که امکان خاموش و روشن کردن یا کم و زیاد کردن زمان به صورت دستی وجود دارد.
Samsung Galaxy S10
متوسط قیمت: 11 میلیون و 200 هزار تومان (128 گیگابایت)
از مهم ترین تغییرات اعمال شده در سری S10 گلکسی، اضافه شدن یک دوربین اولتراواید (بسیار عرض UltraWide) به عنوان دوربین سوم، در پشت گوشی است. دوربین اصلی 16 مگاپیکسل رزولوشن دارد و دریچه دیافراگم متغیر به همراه لرزشگیر اپتیکال و فوکوس اتوماتیک در آن به کار رفته است. حالا وظیفه دریافت عکس های پرتره در حالت Live Focus هم به این لنز سپرده شده است. دو لنز دیگر 12 مگاپیکسل رزولوشن دارند؛ لنز تله فوتو برای زوم کردن دو برابری و لنز التراواید برای عکس برداری با زاویه دید وسیع. عملکرد این دوربین ها در روز و شب بسیار مناسب است و به خوبی می توانند با iPhone XS و Google Pixel 3 رقابت نمایند.
البته یکی از مسائل جزئی که همواره در گوشی های سامسونگ وجود داشته، اشباع بیش از اندازه رنگ ها، در تصاویر ثبت شده است. ویدیو های الترا اچ دی هم در این گوشی به خوبی ضبط می شوند و جزییات در آن ها دقیق به نظر می رسد. همچنان امکان ضبط ویدیو های صحنه آهسته با نرخ 960 فریم بر ثانیه با رزولوشن اچ دی نیز وجود دارد. اصلی ترین تفاوت S10 و S10+ در دوربین سلفی آنهاست. در هر دو گوشی یک دوربین 10 مگاپیکسلی به کار رفته است که کیفیت بسیار مناسبی دارد.
اما در مدل پلاس یک دوربین دیگر برای تشخیص عمق به کار رفته است، به همین علت سلفی های پرتره در این گوشی به نسبت مدل پایین تر خود دقیق تر است و سوژه بهتر از محیط پیرامونش جدا شده. اگر بین S10 و S10+ شک دارید، باید به این نکته توجه کنید که تفاوت ابعاد صفحه نمایش این دو گوشی زیاد نیست و از لحاظ سخت افزاری با هم برابر هستند، اصلی ترین تفاوت دوربین جلوی دوم برای کسانی که به ثبت پرتره های سلفی علاقه دارند، دیده می گردد. با توجه به این موضوع به نظر می رسد S10 گزینه محبوب تری نسبت به S10+ برای بیشتر کاربران باشد.
منبع: اقتصاد ایران