درمان بیماران مبتلا به پارانویا با واقعیت مجازی

به گزارش سفر به تایلند، قابلیت های زیادی برای کاربردهای درمانی دارد و می توان به وسیله آن افرادی که اختلالات روانی دارند را تحت شرایط پراسترس قرار داد بی آنکه از آسیب تماشا بترسند.

درمان بیماران مبتلا به پارانویا با واقعیت مجازی

محققان در دانشگاه آکسفورد نشان داده اند واقعیت مجازی تا چه حد می تواند در درمان بیماران مبتلا به پارانویای شدید موثر واقع گردد.

تیم محققان این دانشگاه 30 نفر را برای درمان انتخاب کردند که به هذیان گزند و آسیب مبتلا بودند. در این بیماری فرد معتقد است تحت اذیت و آزار اطرافیان واقع شده است یا قرار است که تحت چنین آزاری قرار بگیرد. برای این بیماران از یک هدست واقعیت مجازی NVis SX111 استفاده شد که 24 هزار دلار قیمت دارد و معمولا برای کاربردهای نظامی استفاده می گردد. با استفاده از این هدست ها افراد در شرایط پراسترسی مثل ایستگاه مترو یا آسانسور قرار گرفتند.

محققان بیماران را به دوگروه تقسیم کردند. به نیمی از بیماران گفته شد از روش معمول خود در این مواقع استفاده نمایند یعنی از تماس چشمی با دیگران و هرگونه تعامل اجتماعی بپرهیزند. اما از نیم دیگر بیماران خواسته شد مکانیزم های دفاعی خود را کنار بگذارند و به آواتارهای واقعیت مجازی نزدیک شوند. حتی از گروه دوم خواسته شد به آواتارها خیره شده و زل بزنند. پس از خاتمه جلسات تمرین نیم ساعته، 50 درصد افراد گروه دوم نشانه هایی از بهبود نشان دادند به این شکل که در موقعیت های استرس زای دنیا واقعی هم کمتر تحت استرس قرار گرفتند. جالب اینجاست که حتی 20 درصد از افراد گروه اول هم سطوح پایین تری از پارانویا را از خود نشان دادند.

دانیل فریمن استاد دانشگاه آکسفورد می گوید: اختلال پارانویا اغلب به انزوا، پریشانی و اندوه عمیق منجر می گردد. اما نتایج فوری، مثبت و فوق العاده ای که با استفاده از واقعیت مجازی حاصل شده راه جدیدی را در درمان این بیماری باز نموده است.

حال این تیم تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد باید این موضوع را آنالیز کند که آیا فواید این درمان در بلندمدت هم پایدار می مانند یا خیر.

منبع: Engadget

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 فروردین 1404 بروزرسانی: 28 فروردین 1404 گردآورنده: thailandnet65.ir شناسه مطلب: 2388

به "درمان بیماران مبتلا به پارانویا با واقعیت مجازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان بیماران مبتلا به پارانویا با واقعیت مجازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید