شربت خواب آور قوی برای بچه ها می شناسید؟

به گزارش سفر به تایلند، شربت خواب آور قوی برای بچه ها باید زیر نظر و توسط پزشک برای درمان اختلالات خواب بچه ها تجویز شود. والدین باید سعی کنند اختلالات خواب کودک خود را با عادت دادن او به خوابیدن به طور منظم، درمان کنند که تا جای ممکن از مصرف داروهای خواب آور برای کودک جلوگیری شود. در این مقاله چندین داروی شیمیایی و گیاهی خواب آور معرفی شده است.

شربت خواب آور قوی برای بچه ها می شناسید؟

خبرنگاران | سرویس مادر و کودک - مسائل خواب بچه ها مانند بد خوابی و کم خوابی و یا جدا کردن محل خواب بچه ها از والدین از جمله مسائلی است که ممکن است روی خانواده تاثیر منفی بگذارد. والدین مرتبا با این مسائل روبرو شده و تلاش می نمایند که آن ها را برطرف نمایند. گاهی والدین با بررسی حالات و رفتارهای کودک خود می توانند، هرگونه اختلال و ناراحتی در خواب کودک خود را متوجه شوند. معمولاً، عفونت گوش از مهم ترین دلایل رایج در بروز اختلالات خواب بچه ها به شمار می آید. استفاده از شربت خواب آور قوی برای بچه ها یکی از راه چاره های بعضی از والدین برای حل مشکل کم خوابی بچه ها است.

شربت خواب آور قوی برای بچه ها

بعضی از پزشکان داروهای زیر را برای خواباندن شیرخوار و یا کودک تجویز می نمایند که تجویز هر کدام از داروهای خواب آور به سن کودک، تغذیه آن، میزان خواب او، شرایط جسمانی کودک و... بستگی دارد. در واقع پزشک است که مشخص می کند آیا لازم است شربت خواب آور قوی برای بچه ها تجویز گردد یا خیر.

داروی ملاتونین

این دارو هورمونی است که هنگام تاریکی شب در مغز انسان ترشح می گردد و کمک می کند انسان به خواب رود. استفاده از این دارو ممکن است اعتیاد و عوارض غیر قابل پیش بینی در کودک به وجود آورد، بنابراین باید طبق تجویز پزشک مصرف گردد.

داروهای آنتی هیستامین مانند دیفن هیدرامین و هیدروکسی زین

این داروها را نباید در سنین کوچک تر از 3 سال و مخصوصاً در بچه ها کوچک تر از شش ماه به کار برد (مگر زیر نظر پزشک) زیرا موجب پرتحرکی، بدخلقی و بی قراری در شب و خواب آلودگی در روز می گردد.

بنزودیازپام ها

این داروها مانند قرص دیازپام در بزرگسالان تجویز می گردد، ولی تجویز آن در بچه ها مطالعه نشده است.

داروهای گیاهی خواب آور برای بچه ها

با اینکه داروهای گیاهی هم ممکن است عوارضی به همراه داشته و یا در فرد اعتیاد به وجود آورند ولی بعضی از افراد استفاده از داروهای گیاهی را ترجیح می دهند. توصیه می گردد مصرف داروهای گیاهی هم با نظر و مشورت پزشک متخصص صورت گیرد تا عوارض جانبی برای کودک به همراه نداشته باشد. در ادامه بعضی از داروهای گیاهی خواب آور برای بچه ها را معرفی می کنیم.

گل بنفشه و روغن بنفشه: در مورد شیرخواران چنانچه کمی پنبه را با روغن بنفشه آغشته کرده و بر مقعد کودک قرار دهند، خواب آور است.

شقایق: یک قاشق غذاخوری از برگ شقایق را در یک استکان آب جوش دم کرده شب ها قبل از خواب، به میزان یک یا دو قاشق چایخوری با کمی شکر به کودک داده بدهید.

عصاره گل ساعتی: این گیاه دارای خواص آرام بخش و ضد اضطراب، محرک مغز، باز نماینده عروق و شل نماینده عضلات می باشد و در موارد پیشگیری از اضطراب و بی خوابی، درمان اضطراب، درمان بی خوابی و درمان دردهای عصبی استفاده می گردد.

عصاره بابونه: این گیاه دارای خواص افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، ضد سرفه، خلط آور، درمان گلو درد و سرماخوردگی و ضد حساسیت می باشد. عصاره بابونه به دلیل خواص آرامش بخش، خواب آور، ضد اضطراب و ضد بی قراری در درمان بی خوابی مورد استفاده قرار می گیرد.

عصاره بادرنجبویه: این عصاره دارای خواص عمومی ضد بیماری های قلب، معده و روده بوده و آرام بخش، موثر در بهبود تهوع، ضد خستگی عصبی و افسردگی می باشد. بادرنجبویه به دلیل خاصیت آرام بخشی، مفرح و نشاط آور بودن در درمان بی خوابی و ایجاد آرامش نیز استفاده می گردد.

نکاتی درباره استفاده از شربت خواب آور قوی برای بچه ها

  • هر دارویی که برای بی خوابی یا کم خوابی مصرف گردد نباید بیش از چند شب متوالی ادامه یابد زیرا به تدریج اثر دارو کم شده و مجبور می شوید مقدار دارو را زیاد کنید و در نتیجه آن فرد به استفاده از آن داره معتاد خواهد شد.
  • توصیه می گردد قبل از مصرف هر گونه داروی شیمیایی و گیاهی خواب آور با پزشک مشورت نمایید. همچنین علت مصرف شربت خواب آور قوی برای بچه ها خود را به پزشک بگویید تا پزشک شما را در مورد آن آگاه کند.
  • مقدار داروهایی که پزشک برای خواب کودک شما تجویز می کند را بدون مشورت با پزشک و یا داروساز خود افزایش ندهید.
  • معمولاً استفاده از داروهای خواب آور در بچه ها زیر یک سال توصیه نمی گردد.

نشانه های اختلال خواب در بچه ها

  • بی قراری و تعریق زیاد کودک در حین خواب
  • خس خس کردن کودک در خواب
  • کودک در زمانی که خواب است به جای بینی با دهان نفس می کشد
  • بیدار شدن و پریدن کودک از خواب در نیمه شب
  • راه رفتن کودک در خواب

آیا دارو و یا شربتی هست که پزشک برای بهتر خوابیدن کودک تجویز کند؟

در خوابیدن کودک عواملی مانند تغذیه کافی و سالم، آماده کردن کودک برای خواب و عادت دادن کودک به اینکه هر روز و شب در ساعت مشخص و مشخصی در رختخواب خود بخوابد، موثر است. داروی خواب آور دادن به کودک، مشکل خواب کودک را حل نخواهد کرد. پدر و مادر باید مشکل اصلی کودک را شناسایی کرده و برطرف نمایند.

بعضی از مادران هنگام شب به دفعات از سینه خود به نوزاد شیر می دهند و در نتیجه نوزاد به بیدار شدن و شیرخوردن عادت می کند و موجب بی خوابی خود، پدر و مادر و اطرافیان می گردد. این مادران باید سعی نمایند تا جایی که امکان دارد، کودک را در روز کاملاً شیر داده و سیر نمایند تا حتی الامکان نیاز به شیر خوردن در شب نداشته باشد.

سخن آخر خبرنگاران با پدر و مادرها....

در صورتی که می خواهید در مراسم خاص و یا هنگام مسافرت فرزند خود را بخوابانید و اینگونه از او بهتر مراقبت کنید، احتیاط کنید. پزشکان هرگز برای این اهداف، دارو و یا شربت خواب آور قوی برای بچه ها تجویز نمی نمایند. داروهای خواب آور را در شرایط خاص و فقط با تجویز پزشک برای کودک خود مصرف کنید زیرا عوارضی دارد که شما از آن آگاه نیستید.

هیچ دارویی را نمی توان جانشین عادت دادن نوزاد یا کودک نمود، مادر باید کودک را در روز و شب در ساعت مشخصی بخواباند تا خواب او تنظیم و الگوی صحیح خواب در کودک ایجاد گردد.

منبع: setare.com
انتشار: 30 بهمن 1399 بروزرسانی: 30 بهمن 1399 گردآورنده: thailandnet65.ir شناسه مطلب: 1408

به "شربت خواب آور قوی برای بچه ها می شناسید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شربت خواب آور قوی برای بچه ها می شناسید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید