فوت و فن های پخت کوفته برنجی
به گزارش سفر به تایلند، کوفته هرچند جزو غذا های سخت به شمار میرود، اما به درست کردن اش می ارزد.
کوفته همیشه به عطر و طعم های مجذوب کنندهی که دارد معروف است؛ از انواع سبزی های معطر گرفته تا گوشت و موادغذایی مغذی به کار رفته در آن. هرچند جزو غذا های سخت به شمار میرود، اما به درست کردن اش می ارزد.
غذایی هیجان انگیز که می تواند روز های تعطیلمان را مجذوب کننده تر کند.
لپه: یک سوم پیمانه
آلو: 100 گرم
برنج: 1 پیمانه
فلفل سیاه: به اندازه لازم
نمک: به اندازه لازم
سبزی (پاک و خرد شده): 290 گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به اندازه لازم
رب گوجه فرنگی: یک چهارم پیمانه
پیازداغ: یک دوم پیمانه
گوشت چرخ کرده:400 گرم
زردچوبه: 1 قاشق چای خوری
تخم مرغ: 2 عدد
زرشک (شسته و خشک شده): یک چهارم پیمانه
1. لپه را به مدت 24 ساعت و آلو را به همراه 2پیمانه آب به مدت 2ساعت در ظرف های جداگانه در اندازهی آب خیس کرده، سپس هنگام پخت لپه را در آبکش بریزید.
2. برنج را با 3 پیمانه آب و اندازهی نمک به مدت 3 ساعت خیس کنید.
3. در قابلمه ای مناسب، لپه را با 2 پیمانه آب به مدت 2 ساعت و 30 دقیقه بپزید.
4. در قابلمه ای دیگر، اندازهی آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید. برنج را به مدت 7 تا 8 دقیقه داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید تا نیم پز شود، سپس آبکش کنید.
5. سبزی را با اندازهی روغن به مدت یک تا دو دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود.
6. در قابلمه ای مناسب، اندازهی روغن ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس رب گوجه فرنگی، اندازهی نمک و فلفل را به آن افزوده و تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی تغییر رنگ دهد.
7. پس از آن نیمی از پیازداغ را به همراه 8 پیمانه آب و آبِ لیمو به آن بیافزایید و حرارت را زیاد کنید تا جوش آید.
8. در ظرفی مناسب، گوشت، کمی دیگر از پیاز داغ، نیمی زردچوبه، اندازهی نمک و فلفل بریزید و ورز دهید. سپس برنج، سبزی و لپه را به همراه تخم مرغ به آن افزوده، مجدداً ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند.
9. کف دست را با اندازهی روغن مایع چرب کرده و از مایه بالا به اندازه دلخواه بردارید و در کف دست پهن کنید. وسط آن تعدادی آلو، زرشک و کمی پیازداغ بریزید و گرد کنید. بقیه مواد را نیز به همین ترتیب آماده کرده و یکی یکی در آبِ در حال جوش بیاندازید و پس از 10دقیقه حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید (دقت کنید کوفته ها از هم فاصله کافی داشته باشند و روی هم انباشته نشوند).
10. در اواخر پخت کوفته، بقیه زردچـوبه و کمی فلفل را در روغن تفت داده و به آب کوفته اضافه کنید، سپس کوفته را به همراه آبِ آن در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.
- سبزی خرد شده کوفته نباید خیس باشد.
- دقت کنید که کوفته را باید به اندازه کافی ورز دهید.
- در ابتدای مراحل پخت، آبِ کوفته باید به حدی باشد که روی آن را بپوشاند؛ هنگام پخت نیز آب کوفته نباید کاملاً تبخیر شود، بلکه باید حدود 3 پیمانه از آن باقی بماند.
- کوفته را پس از آماده شدن باید به آبی که در حال جوش است اضافه کنید؛ اگر آب جوش نباشد، کوفته متلاشی می شود.
- سبزی شامل جعفری، تره، گشنیز و شوید، مرزه و ترخون خشک شده و نعناع است.
منبع: فرادید