چرا نباید چای پررنگ بخوریم؟
به گزارش سفر به تایلند، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به کافئین موجود در چای، گفت: افراد دارای مسائل قلبی، زخم معده و سنگ های کلیوی و خانم های باردار از مصرف چای پررنگ باید اجتناب نمایند.
به گزارش سلامت نیوز، سمیرا ربیعی با بیان اینکه چای حاوی مقدار بالای کافئین است، گفت: هر چه چای مصرفی پررنگ تر یا به اصطلاح غلیظ تر باشد، مقدار کافئین دریافتی بیشتر می گردد.
به گفته وی، کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می گردد.
وی اضافه کرد: فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانه های کاکائو و برگ های چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی ها و نوشابه های انرژی زا یافت می گردد.
این استادیار دانشگاه با اشاره به اثرات کافئین بر بدن، گفت: کافئین، مدر یا ادرار آور است؛ بنابراین نوشیدن چای پررنگ، باعث اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست روبرو می نماید.
وی کافئین را موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون برشمرد و اظهار داشت: نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد می گردد.
این دکترای تخصصی علوم تغذیه با بیان این که کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد، اظهار کرد: چای مصرفی هرچه پررنگ تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می گردد.
وی در ادامه توصیه کرد: افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پررنگ را ترک نموده و یا مصرف آن را به حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن موکول نمایند.
به گفته ربیعی، تاثیر منفی کافئین بر جذب آهن، صرفاً مربوط به منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج می گردد و نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز؛ بنابراین این موضوع باید مورد توجه گیاهخواران قرار گیرد.
وی با اشاره به این که کافئین سطح هوشیاری را بالا می برد، گفت: شاید در ظاهر، این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد، ولی در واقع، نوشیدن چای پررنگ در شب به خصوص ساعات پایانی شب، منجر به بی قراری و بی خوابی شده و در درازمدت نیز سطح اضطراب را افزایش می دهد.
وی تاکید نمود: افراد دارای سابقه مسائل قلبی، خانم های باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگ های کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری نموده و یا مصرف آن را محدود نمایند.
منبع: فرارو