سرفه های خود را با گیاهان دارویی درمان کنید

به گزارش سفر به تایلند، هنوز هم افراد بسیاری هستند که ترجیح می دهند هنگام بیماری، به جای استفاده از داروهای شیمیایی، از گیاهان دارویی و درمان های سنتی استفاده نمایند. خاصیت دارویی بسیاری از گیاهان از گذشته های دور در همه جای دنیا، از جمله ایران شناخته شده است. در این مطلب به تعدادی از رایج ترین و موثرترین درمان های گیاهی سرفه اشاره خواهیم کرد.

سرفه های خود را با گیاهان دارویی درمان کنید

به دانه

شاید به دانه از شناخته شده ترین درمان های سرفه باشد. میوه به، دانه های لعاب داری دارد که نرم نماینده سینه و خلط آور هستند. به همین دلیل در تسکین سرفه موثرند.

دانه های به را کمی در آب خیس می نمایند و بعد از اینکه لعاب آن خارج شد، آن را می خورند. به علاوه می توان دانه به را روی زبان قرار داد و لعاب آن را به مدت چند دقیقه مکید، اما باید به خاطر داشت که دانه به را نباید جوید!

جوشانده به دانه نیز در مواردی استفاده می گردد. برای تهیه آن کمی دانه به را در آب جوش می ریزند و می جوشانند تا به صورت ژله ای دربیاید و سپس می توان آن را برای درمان سرفه مصرف کرد.

پرسیاوشان

برگ های این گیاه، آثار خوبی در تسکین سرفه دارند. از این برگ ها می توان جوشانده یا دم نموده تهیه کرد که هر دوی آن ها باعث نرم شدن خلط و یاری به دفع آن می شوند. برای تهیه جوشانده، 3 قاشق برگ خشک پرسیاوشان را داخل 1 لیتر آب جوش بریزید و اجازه دهید مدتی بجوشد. سپس آن را صاف کنید و مایع به دست آمده را بنوشید. برای تهیه دم نموده، مقداری برگ خشک را داخل 1 لیتر آب جوش بریزید و اجازه دهید بماند تا دم بکشد. سپس آن را صاف و میل کنید.

آویشن

آویشن از گیاهان پرمصرف در درمان سرفه است. برای استفاده از آن چند گرم پودر خشک شده گیاه را داخل یک لیوان آب جوش بریزید و 20 دقیقه دم کنید. سپس محلول را صاف و میل کنید. علاوه بر دم نموده، جوشانده این گیاه نیز در درمان آسم و سرفه موثر است. از آویشن، فرآورده های دارویی مختلفی ساخته شده که سازمان نظارت بر امور داروی وزارت بهداشت هم آن ها را تأیید نموده است. از آن جمله می توان شربت های توسیان، تیمیان، تیمکس، تیم آربا، برونکوباریج و برونکوتیدی را نام برد.

گل ختمی

این گیاه جزو گیاهان لعاب دار است که با نرم کردن مجاری تنفسی و آثار خلط آوری، باعث رفع سرفه می گردد. گل ختمی را نیز می توان به صورت دم نموده مصرف کرد. برای این منظور مقداری از گیاه را داخل آب جوش بریزید و 10 دقیقه دم کنید. عده ای معتقدند اگر این دم نموده همراه عسل مصرف گردد، اثربخشی فوق العاده ای خواهد داشت.

بارهنگ

دانه های این گیاه، لعاب دار است و باعث نرم کردن سینه و رفع شدن سرفه می گردد. دانه های آن را در آب خیس و لعاب آن را استفاده می نمایند.

شلغم

استفاده از شلغم در تسکین سرفه های خلط آور بسیار مرسوم است. می توان شلغم پخته را به تنهایی یا مخلوط با سوپ استفاده کرد.

گل بابونه

نوشیدن دم نموده گل بابونه باعث بهبود سرفه می گردد. گاهی هم آن را همراه عسل مصرف می نمایند.

سیر

سیر، گیاه بسیار موثر و مفیدی برای مبارزه با عفونت های تنفسی و سرفه های شدید است. می توان سیر را به صورت خام یا پخته مصرف کرد. کپسول های سیر نیز در بازار وجود دارند.

زنجبیل

چای زنجبیل، ضدالتهاب قوی است که باعث کاهش درد گلو و سرفه می گردد. در کشور چین، زنجبیل را همراه عسل و پیازچه می جوشانند و آن را معجزه ای در درمان سرفه می دانند.

گل گاوزبان

گل گاو زبان آثار خلط آور و ضدسرفه مناسبی دارد.

نشاسته

ترکیب نشاسته با آب جوش از قدیم برای تسکین سرفه های خشک به کار می رفت و اثربخشی خوبی دارد. این ترکیب نرم نماینده سینه نیز است.

دارچین

جوشانده دارچین پودر نشده نیز باعث تسکین سرفه می گردد.

علاوه بر موارد ذکر شده، در منابع اطلاعاتی، به آثار ضدسرفه گیاهان دیگری نیز اشاره شده است. از آن جمله می توان قدومه، نعناع، ثعلب، عناب و شیرین بیان را نام برد.

معمولاً اگر ریشه گیاه استفاده گردد، باید مدت بیشتری بجوشد یا دم بکشد. دانه، مدت کمی کمتر و برگ از همه کمتر به زمان احتیاج دارد تا عصاره اش خارج گردد. از این مایعات می توان روزی 3-2 بار استفاده کرد، اما به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد گیاهان دارویی هم می تواند باعث ایجاد عوارضی ناخوشایند گردد.

عسل

بسیاری از متخصصان آثار درمانی عسل را تأیید می نمایند. مصرف یک قاشق عسل داخل آب جوش، چای یا شیر می تواند تسکین بسیار خوبی برای سرفه باشد. گاهی توصیه می گردد به مخلوط عسل و آب جوش (یا چای) آب لیموترش تازه نیز اضافه گردد. استفاده از آن به خصوص برای بچه ها بسیار مناسب است.

گردآوری شده توسط گروه 7گنج

منبع: سلامتیران

منبع: هفت گنج
انتشار: 25 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: thailandnet65.ir شناسه مطلب: 916

به "سرفه های خود را با گیاهان دارویی درمان کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سرفه های خود را با گیاهان دارویی درمان کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید