طرز تهیه آش ماست خوشمزه به دو روش شیرازی و تبریزی

به گزارش سفر به تایلند، طرز تهیه آش ماست به روش های مختلف در شهر ها و استان های ایران انجام می شود. آش ماست تبریزی و آش ماست شیرازی از محبوبیت و مشهوریت بیشتری برخوردارند.

طرز تهیه آش ماست خوشمزه به دو روش شیرازی و تبریزی

طرز تهیه آش ماست در بین خیلی از استان ها متفاوت و رایج است. در این بین برای استفاده شما دو روش تهیه برای آش ماست به روش های مختلف تبریزی و شیرازی آماده شده است که امید آن است نهایت لذت و استفاده را از آن ببرید. آش ماست یک غذای کاملا سبک و مقو است.

1 - آش ماست تبریزی

مواد لازم آش ماست تبریزی

ماست: به مقدار لازم

برنج: 1 پیمانه

سبزی آش: 1 کیلوگرم

سیب زمینی متوسط: 1 عدد

عدس: 1 پیمانه

پیاز متوسط: 2 عدد

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

آب گوشت: 4 لیوان

گوشت چرخ کرده: 100 گرم

آرد ذرت: 1 قاشق غذاخوری

دستور پخت آش ماست تبریزی:

برنج را شسته و به مدت یک ساعت در مقداری آب و نمک بخیسانید. عدس را شسته و در قابلمه در بسته، با آب جوش به مدت 5 دقیقه بخیسانید.

در قابلمه ای مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت گذاشته و پیاز ها را خلالی ریز کرده و درون قابلمه ریخته و مقداری تفت دهید تا سبک شوند، سپس زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و هم بزنید تا طلایی شوند.

آب عدس را جدا کرده و عدس را به پیاز بیافزایید و کمی تفت دهید.

دو لیوان آب گوشت را به عدس و پیاز اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد.

زمانی که مواد آش جوشید در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا به مدت یک ساعت عدس ها نیم پز شوند.

سیب زمینی ها را نگینی خرد و در روغن سرخشان کنید.

گوشت چرخ کرده با یک عدد پیاز کوچک رنده شده، آرد ذرت، نصف قاشق غذاخوری مخلوط نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده، و به صورت کوفته ریزه درست کرده و در مقداری روغن سرخشان کنید.

وقتی عدس نیم پز شد، آب برنج را گرفته و به عدس اضافه کرده، و مدتی صبر کرده تا برنج کمی باز شود.

در ظرفی پیاز را رنده کرده و با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و سبزی آش مخلوط کرده و باقیمانده آب گوشت را به مواد آش اضافه کنید.

بعد از یک ساعت، سیب زمینی سرخ شده را اضافه و بعد از چند دقیقه کوفته ریزه ها را به آش بیافزایید.

بعد از یک ربع تا 20 دقیقه آش ماست آماده است. موقعی که میخواهید سرو کنید ماست را به آش اضافه کنید و نوش جان فرمایید.

2 - آش ماست شیرازی

مواد لازم آش ماست شیرازی

برنج: 200 گرم

لپه: 125 گرم

گوشت: 125 گرم

سبزی ترخون و شوید ریز شده: 1 پیمانه

ماست: نیم کیلوگرم

پیاز: 2 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

دستور پخت آش ماست شیرازی

لپه و برنج را جداگانه از یک ساعت قبل در آب خیس کنید.

گوشت را همراه یک پیاز خرد شده و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و آب بگذارید بپزد، سپس استخوان های آن را جدا کرده و خوب له کنید.

برنج را به همراه 7 پیمانه آب با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و خوب له شود.

لپه ها را نیز جدا در قابلمه ای با آب بگذارید تا خوب پخته شوند.

سبزی را ریز ساطوری کرده و به برنج پخته و له شده اضافه کنید؛ و زمان دهید تا سبزی ها پخته شوند.

گوشت له شده و لپه پخته شده را به برنج و سبزی اضافه کرده، در قابلمه را گذاشته و با حرارت ملایم بگذارید آش غلظت یابد و جا بیفتد.

آش را هرچند وقت یکبار هم بزنید تا ته نگیرد تا وقتی خوب غلیظ و سفت شد حرارت را خاموش کرده و بگذارید آش کمی خنک شود.

ماست را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به آش که از داغی افتاده و کمی سرد شده اضافه نمایید و در ظرف موردنظر سرو و نوش جان کنید.

منبع: گردشبان
انتشار: 27 آبان 1399 بروزرسانی: 27 آبان 1399 گردآورنده: thailandnet65.ir شناسه مطلب: 1228

به "طرز تهیه آش ماست خوشمزه به دو روش شیرازی و تبریزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش ماست خوشمزه به دو روش شیرازی و تبریزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید